fredag 20 augusti 2021

USA pressade Colombia att ta emot 4000 afghanska USA-kollaboratörer. Är det världens ansvar att ta konsekvenserna efter USA:s upprepade folkmordskrig?

I direktsändning i colombiansk teve där Ivan Duque kunggör att Colombia kommer ta emot 4000 av USA närmaste män och kvinnor i Afghanistan. På hans högra sida Martha Lucia Restrepo, förmodligen världens tråkigaste vicepresident och dessutom högerextremist.

 



USA pressade Colombia att ta emot 4000 afghanska USA-kollaboratörer. Är det världens ansvar att ta konsekvenserna efter USA:s upprepade folkmordskrig?

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2021-08-20 / – Jimmy Carter sa för en tid sedan att under USA:s 245 år av självständighet har landet njutit av ett någorlunda lugn under bara 16 år, 16 år UTAN KRIG!

Det uppgav i morse chefredaktören för den sandinistiska radiostationen Radio La Primerisima, WILLIAM GRIGSBY i sitt program ”Gränslöst” [1] som sänder från Nicaraguas huvudstad Managua tre gånger i veckan.

Nu pressar Vita Huset dygnet runt världens stater att ”ta sitt ansvar och ta emot afghanska flyktingar”.

I Colombia finns det åtta miljoner INTERNFLYKTINGAR [SIC!], 8,000,000 som flytt från landsbygden till städernas bälten av misär, offer för ett krig som aldrig deklarerades mot folket för 60 år sedan och vars oerhörda konsekvenser USA är delansvarig i. Ta bara det faktum att under decennier upptogs den andra våningen i det som då kallades ”Krigsministeriet” i Bogota, nuvarande försvarsdepartementet, av ”Pentagons män och kvinnor i Bogota”! Det ger en fingervisning om vem som VERKLIGEN bestämde i detta geostratetiska och enormt resursrika Colombia.

 

Colombia accepterar 4 000 afghaner

Nästan elva timmar efter att William Grigsby stängt av mikrofonen och programmet, publicerade den colombianska dagstidningen El Tiempo i direktsändning president Ivan Duques tevesända tillkännagivande klockan 18.43 i dag, tisdag den 20 augusti 2021, att Colombia ska ta emot minst 4,000 afghaner [2] som var ”USA:s män och kvinnor” i det asiatiska landet där det inte finns en by som INTE har bombats av den folkmördarstat som självutnämnt sig till ”Frihetens försvarare i världen”. Vi förmodar att de är de direkta kollaboratörerna till folkmordet på det egna folket, verkställt av USA.

Bredvid Duque, med en fond av Colombias och USA:s Stjärnbaner stod även USA:s ambassadör i Colombia, PHILIP GOLDBERG, en professionell expert i hur man slår sönder nationer och splittrar upp folk och förvandlar dem till hatiska fiender, så som han gjorde i det forna Jugoslavien, med koncentration på Kosovoprovinsen.

Därifrån skickade State Departement han till Bolivia som ambassadör. I september 2008 trodde han att de kontrarevolutionära separatistiska krafterna i provinserna Santa Cruz, Tarija och ytterligare ett antal provinser kunde gå till offensiv via sina ”Civilkommittéer”, läs separatistkommittéer, för att stycka upp den första stat i Latinamerika med en indian som president, EVO MORALES.

Men styrkeförhållandena det året i Latinamerika var inte till USA-imperialismens fördel, Goldberg led ett svidande nederlag och avslöjades just det han var och är, en konspiratör mot de demokratiska och progressiva staterna i världen. Evo Morales kastade ut honom och USAID, som hade finansierat kuppmakarna, så som USAID gjorde inför statskuppen i november 2019 [3].

 

Dåvarande USA-ambassadören i Bolivia, Philip Goldberg samtalar med Civilkommitténs ordförande Ruben Costas strax innan Goldberg kastades ut från Bolivia för konspiration med den separatistiska USA-finansierade extremhögern.


Spred kollaboratörerna ”demokratins” eller USA:s utrikespolitik?

Och nu är Goldberg i Colombia och lever och arbetar i den största ”Bunkern” i världen, USA-ambassaden i Bogota. Han var ”otroligt nöjd med Ivan Duques besked”, sa han i ett färdigskrivet manuskript som han läste upp i den förinspelade videon.

– Vi är djupt tacksamma för Colombias disposition att ta emot de afghanska medborgare som arbetade med oss för att sprida demokratin och friheten i en region där dessa grundläggande värderingar av våra två länder (säger Goldberg som under talet vänder sig mot Ivan Duque) är mycket bristfälliga.

I Latinamerika är det Colombia, México, Costa Rica och Chile som säger sig ha beredvillighet att ta emot de afghanska yankeekollaboratörerna. Att de USA-vänliga regeringarna i Colombia, Chile och Costa Rica bockar och tar emot är ingen som helst överraskning.

Men att Mexiko har erbjudit att mildra USA-nederlaget och dess konsekvenser genom att ta emot afghanska kollaboratörer är inte bara populism, det är verkligen en politisk naivitet och godtrogenhet om att Grannen på andra sidan gränsen ska se på Mexiko med andra ögon om så sker. Inget kan vara felaktigare.

USA har inga vänner, bara intressen”, som han sa JOHN QUINCY ADAMS, USA:s 6:e president 1825-1829.

 

”CIA ljög hejdlöst”!

USA säger sig vilja ta emot dessa afghaner längre fram, varför tar de inte emot dem nu? Varför utöva sitt politiska och ekonomiska inflytande för att länder med långt mindre resurser och marginaler ska ta emot dem?

Och hur är det möjligt att Colombia, som har åtta miljoner internflyktingar ska kunna ta emot denna samling afghaner om Colombia inte är kapabel att skapa ett värdigt liv för sina egna internflyktingar, det högsta antalet internflyktingar i världen?

Och vem kan lita på löftet från en stat och regering där självaste f.d. CIA-chefen Mike Pompeo gapskrattande berättade inför universitetsstudenter att vad CIA gjorde (och fortfarande gör) var att ljuga hejdlöst och blåsa folk som de också bestal!




Ann Linde medskyldigt till folkmordet i Afghanistan

USA har som bekant bara haft 16 år av fred under sina 245 år av självständighet. Under de senaste tre decennierna har deras bomber slagit sönder nationer och folk. Och flyktingkatastrofen i världen blir bara värre som konsekvens av dessa krig. Men flyktingarnas antal från dessa krig som anländer till USA är mikroskopiska.

I stället är det länderna i Europa som fått bära det tyngsta lasset med följden av att främlingsfientlighet och rasism har ökat lavinartat. Och med den de fascistiska krafterna i Europa.

Om s-regeringen tar emot afghanska samarbetsmän utsätter de sig och Sverige samtidigt för fanatiska psykopatiska terrorister. USA startade kriget för 20 år sedan. Då är det också deras uppgift att avsluta det och uppfylla sitt ansvar. Och betala ett krigsskadestånd till det afghanska folket, vars summa måste vara gigantiskt. Med det kan det afghanska folket återuppbygga sitt sönderbombade land.

Den uppgiften är INTE Sveriges utan USA:s ansvar att uppfylla.

Ann Linde bör vakta sin tunga i stället för att ansvarslöst häva ur sig att hon ska ”inte betala en spänn till talibanerna”. Hennes regering är medskyldigt med USA till folkmordet i Afghanistan. Det obegripliga hände att Sverige skickade militär trupp till Afghanistan åren 2002-2021. Ett svart kapitel i Sveriges utrikespolitik, men som väl illustrerar Sveriges förändring från en fredssträvande stat i med stor prestige i världen till en simpel underordnad politisk dörrmatta till Vita Huset.

 


YLVA JOHANSSON tillhörde på 1990-talet Kommunistisk Ungdom (vpk:s ungdomsförbund) och gick vanligtvis iklädd en snygg "Thälman-keps" (Thälman var det tyska kommunistpartiets ordförande som mördades i ett tyskt koncentrationsläger).