söndag 31 maj 2020

Serien “MATARIFE” (2-50), folkmordsverket av senator och den förre presidenten Alvaro Uribe Vélez



Serien “MATARIFE” (2-50), folkmordsverket av senator och den förre presidenten Alvaro Uribe Vélez

Det andra kapitlet av “MATARIFE”, en bakgrund och djupdykning till personen, ALVARO URIBE VELEZ, senator och f.d. president under två perioder 2002-2010. Utpekad av USA:s Försvarsdepartement som ”Nr. 82” i Medellinkartellen under ledning av Pablo Escobar. Ansvarig under sin tid som borgmästare i Medellin, länsguvernör i Antioquia och president under åtta år som en spindel i det paramilitära kokainnätet, ett paramilitärt nationellt nätverk som enligt Colombias förre riksåklagare är ansvarigt för minst 150.000 mord.

Uribe var och är fortfarande ”USA:s man i Colombia”, den man som överlämnade sju militärbaser han överlämnade till USA innan han överlämnade presidentpalatset 2010 efter avslutad mandatperiod.

Uribe var och är mannen bakom det permanenta kriget mot Venezuela och USA:s nyckelperson i invasionsplanerna mot grannlandet.

Uribe är inte bara USA:s man, han är den internationella fascismens och högerextremismens främste allierade i Latinamerika, den venezuelanska och nicaraguanska oppositionens föregångsexempel, uppbackare av kuppmakare i Bolivia, Honduras eller Brasilien, eller den USA-kubanska maffian i Miami, ALLA uttrycker de sin beundran för Alvaro Uribe.

Men snaran kring Uribe dras åt alltmer och de 50 kapitlen av ”MATARIFE” ger oss allt fler detaljer som är nödvändiga för att han ska ställas inför rätta. Inför folkopinionen är han redan dömd.

D.E.

Du som inte förstår spanska, kan med fördel använda YouTubes översättningsapp. Instruktionerna finns här och bilder i fem steg i kommentarsfältet.



1.    Klicka för att AKTIVERA applikationen för ”UNDERTEXT” i YouTube. Den ges en röd underlinje vilket visar att appen undertext är aktiverad.
2.    Klicka därefter på ”kugghjulet” och markera ”subtitles” eller ”undertexter” om du är konfigurerad på svenska.
3.    Markera ”UNDERTEXTER”.
4.    Markera ”AUTOMATISK ÖVERSÄTTNING:
5.    En massa olika SPRÅK-alternativ öppnas där du väljer ditt språk. Engelska är att föredra eftersom det är ett stort språk väl utvecklat av YouTube. Engelska är att föredra eftersom det är ett stort språk väl utvecklat av YouTube.