onsdag 5 augusti 2020

Uribe mot skranket




Uribe mot skranket

TEGUCIGALPA / 2020-08-05 / Högsta Domstolens beslut om husarrest av "Paramiltärernas Gudfader" (AUC), som f.d. paramilitära ledare karaktäriserar Alvaro Uribe, orsakar raseri bland de fascistiska kretsarna i Colombia.

De trodde att deras ikon skulle vara oantastbar, efter att nästan ALLA VITTNEN som lagt fram vittnesmål och anklagelser mot den förre presidenten som bars upp av den paramilitära armén i Colombia i allians med de väpnade militära styrkorna har mördats, i klassisk maffiastil.

"35 procent av kongressledamöterna har tillsatts av oss i områden under vår kontroll", uppgav Salvatore Mancuso, högste ledare för AUC för några år sedan.

[https://caracol.com.co/radio/2005/08/04/judicial/1123166760_191922.html]

Ingen ska dock ta ut några segrar i förskott. Colombia är Colombia med de värsta brotten mot de mänskliga rättigheterna i världen. Närmare 1000 ledare ur de sociala ledarna har mördats sedan fredsavtalet slöts i november 2016. Över 230 demobiliserade gerillasoldater har gått samma tragiska öde till mötes. När de trodde att freden hade kommit mötte de i stället en kula.

Uribe överlämnade sju militärbaser, varav en svenskbyggd, till Pentagon och USA:s Södra Militärkommando.

Colombia är USA:s viktigaste allierade i det geopolitiska spelet på den södra delen av den amerikanska kontinenten.

Eller det som föraktfulla Monroepolitiker i USA anser vara sin "Bakgård".

I teckningen från tecknaren Alcalá nedan säger Uribes anhängare att de ska "gå upp i bergen" i protest mot arresteringen av Uribe och dagens paramilitärer hälsar dem välkomna:

"En stor ära att återigen ha dr. Alvaro Uribe som vår befälhavare"!

Dick Emanuelsson