torsdag 22 juli 2021

Colombia och ett obeväpnat folk i uppror men.....

 

Almagro (OAS) och Bachelet (FN:s kommissionär för MR) är tystade. Varför säger de ingenting om vad som händer i Colombia? Det verkar som om de bara har ögon för Venezuela och dess påstådda "diktatur". Vad som står klart är deras besatthet av Bolivars Vagga", menar Jorge Rodriguez, ordförande i det venezuelanska parlamentet.


Colombia och ett obeväpnat folk i uppror men.....

". . . . såväl Almagro (OAS:s generalsekreterare) som Bachelet är tysta som musslor. Varför säger de inget om vad som händer i Colombia?

Det är uppenbart att de bara har ögon mot en påstådd diktatur. HYCKLARE!
Nu är det klarlagt att de hyser en besatthet mot Bolivars fosterland (Venezuela)", skriver Jorge Rodríguez, ordförande i den folkvalda Nationalförsamlingen i Venezuela.

För så är det.
Medan Colombias statschef den 2 maj beordrade armén att inta gatorna efter att hans företrädare och politiske mentor Álvaro Uribe i ett Twitter krävde det och att militären skulle använda sina vapen, har de inga skrupler att anklaga "diktaturen" i grannlandet för att "bryta mot de mänskliga rättigheterna".

Och lika tysta som USAs nickedockor Almagro och Bachelet är EU, UD och det svenska politiska etablissemanget, dessa nykolonialister som påstår sig vara världsmästare i "demokrati" och kommer med "rekommendationer" och order och hotar med sanktioner men som i själva verket tangerar världsrekord i cynism.

28 April i COLOMBIA: GENERALSTREJK!!!

 




28 April i COLOMBIA: GENERALSTREJK!!!
Av Dick Emanuelsson

"DUQUE CHAO, CHAO, CHAO!" sjunger befolkningen med sin egen symfoniorkester som uppmanar till enighet och strid i morgon över hela Colombia.

Regimen varnar för pandemin men i Bogota, en av de värst smittade städerna i världen tvingas befolkningen i vanlig ordning packa in sig som sillar i Transmilenios bussar som ska tjäna 10-miljonerstadens invånare, vilket karikatyren nedan illustrerar.

Medan folket hungrar planerar regimen att byta ut sitt gigantiska stridsflyg mitt under pandemin, förmodligen på order av USA i sitt fortsatta krig mot Venezuela, vilket gör att Dödens Köpmän runt om i världen sedan flera år bjuder över varandra för att Duqueregimen ska köpa deras mördande produkter. Bland dem Wallenberggruppens SAAB-koncern som sedan 2017 har ingått kontrakt med Statsterrorismens företrädare i Bogota.

Och för att finansiera dessa miljardinköp föreslår den USA-allierade regimen att införa eller öka momsuttaget på de mest nödvändiga en produkterna för en vanlig ordinär familj.

Ett ramaskri hörs över Colombia idag. De tre landsorganisationerna har kallat till generalstrejk i morgon, den 28 april. I den andra videon talar en representant för flera folkliga organisationer i länet Antioquía, med Medellín som centrum och aviserar att gruvarbetare och bönder över hela det stora länet mobiliserar inför Dagen D. [https://youtu.be/nBik9EMzgME]

Och symfoniorkestern ökar takten och rytmen i den gamla italienska partisansången "Bella Chao" där orden ersatts med "DUQUE Chao", farväl DUQUE!

Inte för att vi önskar att Duque och hans chef Alvaro Uribe ska sluta med fötterna mot himlen, som Mussolini och hans fru efter partisanernas seger mot de italienska fascisterna och deras tyska allierade, men i Colombia där den sistnämnda utpekas som ansvarig för 6402 utomrättsliga avrättningar av civila, mördade av armén som påstått att de var "gerillasoldater stupasfe i strid med armén", finns det säkert en och annan dom skulle vilja se en "italiensk lösning".

27 april, 2021


Colombia och blodbadet fortsätter: Tre demobiliserade gerillasoldater mördade

 Luis Fernando Córdoba undertecknade fredsavtalet 2016 och

startade ett nytt liv i sitt hemlän Choco, på Colombias stillahavskust tills hans liv ändades i onsdags, den 21 april. Luis blev ett nummer i statistiken, 267, så många före det gerillasoldater från Farcgerillan mördats.

Efter att jag hade publicerat ovanstående för en timma sedan kom beskedet om att ytterligare två demobiliserade gerillasoldater hade mördats DAMMA DAG, Maiber Tapias Monsalves (No. 266) och Afolfo Rodríguez (No. 268).

Vilken fred?
Vad säger UD?
När inkallar Luis Almagro och OAS en extra session?
När kommer USA att införa sanktioner mot Duqueregingen?
Eller är det bara det på alla nivåer blockerade och angripna Venezuela som existerar i hjärnan på de ansvariga i de nämnda organen och staternas regeringar?

266-Maiber Tapias Monsalves
267-Luis Fernando Córdoba
268-Afolfo Rodríguez