tisdag 27 juli 2021

Duque, ett verktyg för USA:s krigsplan mot Venezuela. Colombia, ett landbaserat Hangarfartyg?

 

Colombias president Ivan Duque tar emot Craig Faller, chef för USA:s Södra Militärkommando (SOUTHCOM) den 20 juni.



”De verkliga terroristerna. . .”

Duque, ett verktyg för USA:s krigsplan mot Venezuela

Colombia, ett landbaserat Hangarfartyg?

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2021-07-27 / Duque bad igår USA:s Bogotaambassadör, Philip Goldberg, att verka för att ”deklarera Venezuela som ett land som främjar terrorism” och i konsekvens bli uppsatt på USA:s självfabricerade ”terrorlista”. Därmed förvandlas det sydamerikanska landet i värsta fall till ett militärt invasionsmål.

Goldberg, som var närvarande på konferensen är samme man som 2008 konspirerade med fascisterna och separatisterna i Santa Cruz-regionen i Bolivia med målet att störta president Evo Morales.

Den 30 juni i år landade chefen för CIA, William Burns i Colombia. Tio dagar tidigare, den 20 juni landade även chefen för USA:s Södra Militära Kommando (SOUTHCOM), Craig Faller i Colombia och besökte gränsområdet mot Venezuela och den colombianska staden Cúcuta.  Innehållet av dessa möten hölls hemliga. Men därefter har händelserna utvecklats allt snabbare.

Colombias ambassadör i Washington, Francisco Santos uppgav, när han några dagar innan Burns hade landat i Bogota att Jag föredrar att inte berätta för er, det är ett känsligt uppdrag. Det är ett viktigt uppdrag när det gäller underrättelseverksamhet som vi har lyckats samordna”, svarade Santos när han blev frågad om uppdraget av medierna.

Craig Fallers besök, å andra sidan var lika ingärdat i mystik som Burns besök.

Den 28 juni erbjöd Biden Duque ”sitt stöd för att konfrontera terroristhandlingar” och enligt det colombianska presidentpalatset, ”... uttryckte (Biden) sin oro över situationen i Venezuela och dess regionala inverkan och betonade vikten av att söka ett internationellt samförstånd för fria och rättvisa val” (i Venezuela).

CIA-chefen William Burns som anlände den 30 juni till Colombia. Vad besöket handlade är en hemlighet.


Armékapten och helikopterpilot arresterad

Den 15 juni exploderade två bilbomber på den colombianska arméns 30:e Brigad i gränsstaden (till Venezuela) Cucuta. Tio dagar senare, den 25 juni besköts den helikopter som Ivan Duque färdades i när den skulle landa i Cucuta.

En kapten med tolv år i Colombias militära styrkor och som var specialutbildad och rankad som en av de bästa helikopterflygarna greps och utpekas och anklagas för att vara Spindeln i de två aktionerna.

Men i Colombia betraktas de som dåd utförda av den militära underrättelsetjänsten, även om Duque och hans försvarsminister Diego Molano anklagar FARC-gerillans 33:e Front (den del av FARC som inte anslöt sig till Fredsavtalet 2016), som opererar i regionen, för att vara de som verkställde beskjutningen av Duques helikopter.


USA:s Plan mot Venezuela

Och nu påstår Molano & Duque att ”försöket att mörda en statschef planerades från venezuelanskt territorium”.

DET är förevändningen för att Duque nu ber USA att placera Venezuela på listan över ”Terroriststater i världen”, vilket ger grönt ljus för att med alla slags medel störta den folkvalda regeringen i Caracas, lagom så här inför valet i november.


Philip Goldberg (till vänster) och Ruben Costas, ordförande för Civilkommittén i Santa Cruz, Bolivia, drivande i försöket att splittra upp landet mellan regionerna, som Goldberg gjorde i det forna Jugoslavien för att störta vänsterregeringen Evo Morales i september 2008.


USA-ambassadören ”Spindeln” i kriget i Jugoslavien

Philip Goldberg är också samma ambassadör som var Spindeln i separationen och upplösningen av Jugoslavien, framför allt i Kosovo, det fruktansvärda broderskriget som splittrade upp och slog sönder federationen Jugoslavien, det land som partisanen Tito hade enat efter befrielseskriget mot den tyska ockupationen som led nederlag 1945.

Nu är USA:s plan är att använda Duque för att konvertera Colombia till ett landbaserat Hangarfartyg, i första hand mot Venezuela, men även mot Kuba, Nicaragua eller, varför inte, Peru, Ecuador och Bolivia.

 

Colombia, ett landbaserat Hangarfartyg?

Den Manualen använde USA i Honduras under 80-talet i Centralamerika. Då användes Honduras som en enda stor USA-bas i USA:s antigerillakrig mot FMLN-gerillan i El Salvador och URNG i Guatemala samt dess krig mot Sandinistrevolutionen i Nicaragua som via USA:s Contras gjorde räder in i Nicaragua från honduranskt territorium där de hade baser i gränsområdet för 25.000 terrorister, tränade och finansierade av CIA och argentinska militära rådgivare.


Den unge Yeison Soto är ett av offren för den statsterroristiska Duque&Uribe-regimen i Colombia där 58 massakrer har genomförts i år, över 102 sociala ledare har mördats och 30 före detta gerillasoldater från den demobiliserade FARC-gerillan har gått samma väg till mötes under 2021, ett mord per vecka.


”De verkliga terroristerna”!

Duque säger att i Venezuela bryter ”Madurodiktaturen mot de mänskliga rättigheterna”. Men hur skyddar Duque de colombianska medborgarna?

FELICIANO VALENCIA, senator från indianfolket Nasa i Colombia skrev ett Twitter som sammanfattade Duques saldo i skyddet av de MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA i Colombia under den gångna helgen:


"HELGEN I COLOMBIA:

• En kvinna och hennes två minderåriga massakrerades i kommunen Balboa, Cauca.

• En demobiliserad Farcsoldat som undertecknade Fredsavtalet mördades i kommunen Buenos Aires, Cauca.

• Huvudet för Yeison Dito Gutiérrez påträffat i Andalusien, Valle del Cauca. Men inte kroppen.

 Vi kan inte naturalisera denna barbarism"!

 

Två unga lantarbetare mördades av den paramilitära gruppen i kommunen Purificación, i länet Tolima  den 23 juli i år.


Göteborgsgruppen Nynningen komponerade i mitten av 1970-talet en låt som de rubricerade: ”DE VERKLIGA TERRORISTERNA”! [https://youtu.be/ZuGWPAmU35E].

Den stämmer fortfarande in på verkligheten i dag. 

USA:s och Colombias regeringar anklagar Kuba, Venezuela och Nicaragua för att bryta mot de mänskliga rättigheterna. Hade de nämnda länderna tillsammans bara haft bråkdelen av brotten mot de mänskliga rättigheterna som den colombianska regeringen är ansvarig för hade de nämnda länderna varit invaderade av USA för länge sedan.