torsdag 4 maj 2023

Colombia: ELN frigav Ulf Erlingsson [ video], utpekad som CIA-agent av gerillan och konspiratör mot Venezuela

 

Frigiven av ELN-gerillan, 2:a från vänster:
ULF ERLINGSSON, sedimentforskare eller
på uppdrag av "regimbytare"?



Colombia: ELN frigav Ulf Erlingsson, utpekad som CIA-agent av gerillan och konspiratör mot Venezuela

TEGUCIGALPA / 2023-05-04 / I sällskap av representant från FN, människorättsombudsmannen och katolska kyrkan frigavs igår Ulf Erlingsson av gerillan i regionen Catatumbo, en region som kontrolleras av ELN och FARC-gerillans 33:e Front.

Det var förmodligen också en gest av ELN inför de fredsförhandlingar som idag inleds mellan ELN och regeringen i Havanna.

Enligt gerillan har ”Erlingsson under flera år varit direkt delaktig i utformningen av strategier och genomförandet av destabiliserande planer mot demokratiska regeringar i Latinamerika. Täckt av retoriken om mänskliga rättigheter, finansierad av internationella organ och allierad med oligarkiska grupper i flera länder, har han varit huvudpersonen i konspirationer för att provocera fram de så kallade `mjuka kupperna´ och med dem störtandet av progressiva regeringar som har tagit avstånd från Imperiets politik i USA” [1].

 

ERLINGSSON GRUNDADE den antivenezuelanska organisationen med det typiska ”USAID-namnet” `Operation Libertad Venezuela´ och `Venezuela Peace Force´, som sägs bestå av ”frivilliga fredsbevarande styrkor (!) som består av exil(venezuelaner) med målet att förhindra att kaos råder dagen då diktaturen slutligen faller”.

Utan tvekan har gerillans egen underrättelsetjänst konstaterat ovanstående. Dessutom är det offentliga uppgifter på nätet.

 

MEN DEN 63-ÅRIGE ”forskaren i sediment” anklagades också av polischefen i länshuvudstaden Cucuta för att misstänkas ha relationer med en minderårig venezuelanska, uppgifter som han påstod kom från Erlingssons egen familj [2]. Enligt polischefen ska Erlingsson även gått över gränsen till Venezuela och där haft möten.

Erlingsson, anhängare av de tidigare högerextrema regeringarna i Latinamerika och kuppregimer som den honduranska 2009, har under flera år levt i Florida, är USA-medborgare och gift med en USA-medborgare.

Till den livsfarliga gränsen mellan Colombia och Venezuela for Erlingsson för att ”göra en dokumentärfilm”, om vadå?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] En ”svensk spion” gripen i Colombia! https://colombiaidag.blogspot.com/2023_04_29_archive.html#7082037186225902286

[2] Svensken som hålls av ELN-gerillan utpekas som ”snuskgubbe” av anhöriga! https://colombiaidag.blogspot.com/2023_04_30_archive.html#5124608436821261415

Video: Erlingsson släpps:
https://twitter.com/i/status/1653885741670494208