söndag 30 april 2023

Svensken som hålls av ELN-gerillan utpekas som ”snuskgubbe” av anhöriga!

 

Det colombianska Magasinet Semana som utpekar svensk-amerikanen Erlingsson som en man med dunkla avsikter, medan ELN-gerillan utpekar honom som utsänd agent för USA med uppgift att "destabilisera" progressiva regeringar. Erlingsson är uttalad antikommunist.



Svensken som hålls av ELN-gerillan utpekas som ”snuskgubbe” av anhöriga!

Det colombianska magasinet (pol. höger) Semana om den svensk-amerikanske ULF ERLINGSSON, i händerna på ELN:

– Hans familj vet verkligen inte vad han kom hit (till gränsstaden Cucuta, i Colombia) för att göra. Han har två olika kvin
nor. En som han har en son med som han separerade med. Och nu en ny partner.  De berättar för oss att han HADE ETT FÖRHÅLLANDE MED EN VENEZUELANSK MINDERRIG.  Tydligen var detta ett normalt beteende med minderåriga som han kontaktade via sociala nätverk!

Det sensationella uttalandet står överste Juan Carlos Ramirez Chavez, befälhavare för Cúcuta Metropolitan Police (Mecuc) för i det colombianska Magasinet Semana [1].

Semana:

Inför denna situation klargjorde Ramirez att den här försvunna personen först hade förklarats som en dokumentärfilmare, där han förmodligen besökte regionen för att genomföra en geologistudie. Men översten försäkrar att denna version utesluter de colombianska polismyndigheterna.

– Det sista vi hörde är att han hade ett möte här i Cúcuta och ett annat i Venezuela. Vi samarbetar med agenter från FBI (eftersom Erlingsson också är USA-medborgare, reds.anm.) som analyserar situationen och undersöker vad han gjorde (både) i USA och i Sverige” tillade befälhavaren.

Så långt Semana.

Enligt uppgifter sägs Erlingsson ha förflyttat sig till regionen Gabarra, vilket är en riskabel affär om du inte först har fått kontakt med gerillan ELN eller FARC, som opererar i detta område.

Alla personer med en minimal kännedom av Colombia i allmänhet och denna region i synnerhet vet att du omöjligen kan gå in där utan en kontakt som har undersökt din person långt i förväg.

Erlingsson är också en blind motståndare till den venezuelanska regeringen Nicolas Maduro och bildade sin stiftelse ”Operation Libertad”, vilket kanske har gett honom donationer från de sedvanliga ”CIA-fonderna” så som NED, IRI, NDI eller Gudfadern själv; USAID. Med tanke på hans långa tid i USA är detta inte helt osannolikt. CIA använder ju sig av den så kallade NGO-världen för att bryta upp progressiva regeringar. Att Erlingsson nu också ser regeringen i Bogota, GUSTAVO PETRO, som en potentiell politisk fiende tar vi för givet.

Uppgifterna som nu hans anhöriga lämnar om vad han sysslar med på nätet och polisöverstens påstående om att han hade ”samröre” med en minderårig venezuelanska är också intressant.

Så vad gjorde svensken, på gränsen mellan de två länderna?

Är han en spion för CIA, som gerillan påstår eller letar han efter venezuelansk-colombianska flickor?

Så mycket att han pratar om mänskliga rättigheter men, enligt samma släktingar, verkar han mer vara en ”xxx”!

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] https://www.semana.com/nacion/cucuta/articulo/atencion-eln-confirma-ser-responsable-del-secuestro-de-sueco-americano-en-norte-de-santander/202323/

Läs mer: En ”svensk spion” gripen i Colombia!
https://colombiaidag.blogspot.com/2023_04_29_archive.html#7082037186225902286

 
ELN-gerillans presskommuniké som berättar att den håller Erlingsson: