onsdag 22 maj 2019

Colombia: Före detta gerillaledare gav 1:a hjälpen till Uribes ideologiska mentor och väckte honom till liv!

Obdulio Gaviria tar emot ett ägg
i huvudskålen vid ett besök i staden
Pereira för några år sedan.
Desto generösare var den förre gerillaledaren `Carlos Antonio Lozada´,
 under sin tid i gerillan och nu som 
Julio Gallo, civil och senator för det politiska partiet FARC, när han gjorde 1:a hjälpen på Gaviria igår, 21 maj, 2019 och väckte den senator till liv som svurit samma liv för att göra spillror av fredsavtalet mellan FARC och den colombianska staten.





Colombia: Före detta gerillaledare gav 1:a hjälpen till Uribes ideologiska mentor och väckte honom till liv!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-05-22 / Något av livets ironi, skulle man kunna sammanfatta händelsen igår i den colombianska senaten.

Senator José Obdulio Gaviria, betraktad som ideologen bakom och den högra handen till den förre högerextreme presidenten Alvaro Uribe, svimmade plötsligt när han skulle sätta sig i sin stol för att delta i en debatt i Senatens 1:a kommission. ”Spriralen bakåt”, som Obdulio Gaviria utförde observerades av den förre gerillaledaren `Carlos Antonio Lozada´, som i verkligheten i det civila heter Julian Gallo. Också han är senator och kollega med sin oförsonlige militära och politiska fiende, Obdulio Gaviria, en senator som svurit sitt liv för att smula sönder Fredsavtalet mellan FARC och den colombianska staten, i december 2016.

Hjärtmassage

Gallo rusade omedelbart fram och gav order, precis som under kriget, till senatorn Santiago Valencia som ville resa sin partikamrat men Gallo sa att han först skulle ge Gaviria hjärtmassage. Och med massagen vaknade denne politiskt vidrige fascist till liv, kanske räddad tillbaka till livet av kommunisten från den f.d. FARC-gerillan.

I nästa ögonblick kom senatorn Roy Barreras från det libetala partiet ”U” in. Barreras som är läkare till yrket tog över medan de övriga senatorerna tillkallade en ambulans.

Hjärtsynkope

Obdulio Gaviria hade drabbats av hjärtsynkope. Så här skriver portalen ”Intenetmedicin.se händelsen:

Av patienter och anhöriga används ibland ordet ”svimning” om symtom som inte motsvarar den medicinska terminologin, t.ex okontrollerade fall, yrsel och förvirringstillstånd. I medicinska sammanhang används därför ofta uttrycken övergående medvetandeförlust (Transient Loss of Consciousness, T-LOC) och synkope för att undvika missförstånd”.

Gaviria fördes till den bogotanska överklassens eget favoritsjukhus, Clinica Marly där Uribes högra politiska hand återhämtade sig och i ett Twitter senare tackade ”för solidariteten” från de som ”räckte honom en hand” i en komplicerad situation.

Förmodligen hade denne släkting (brorkusin) med Pablo Escobar aldrig i sitt liv föreställt sig att en gerillakommendant var den som kanske räddade livet på honom.

Själv sa Julian Gallo, alias `Carlos Antonio Lozada´, ansvarig för FARC:s urbana folkmilis över hela Colombia fram till december 2016, med ett litet leende på läpparna:

– Det är en grundläggande kunskap i kriget, 1:a hjälpen, som lärdes ut i gerillan.


https://youtu.be/7JotsC3JwhI