onsdag 27 januari 2021

Covid-19 tog spionambassadören i Stockholm tillika försvarsminister i Colombia

Carlos Holmes Trujillo, till höger, ambassadör på Östermalmsgatan 44 i Stockholm 2004-2006.

 



Covid-19 tog spionambassadören i Stockholm tillika försvarsminister i Colombia

TEGUCIGALPA / 2021-01-27 / DICK EMANUELSSON / Colombias försvarsminister Carlos Holmes Trujillo, som 2004-2006 också var landets ambassadör i Sverige gick i förrgår till sista vilan. Regeringen Duque utlyste tre dagars landssorg.

Men oppositionen i Colombia föraktar den man som i Sverige installerade ett spionnätverk och upplät ambassaden till en plats där en av Colombias antiterroriståklagare försökte gillra en fälla mot en politisk flykting. Målet var att pressa och hota denne för att använda hans ”Vittnesmål In Blanco” mot en annan politisk flykting och svensk medborgare. Denne hade gripits när han anlände till Caracas och deporterades tre dagar senare till Colombia där han fängslades. Han satt i drygt tre år i högriskfängelset La Picota men frikändes på alla punkter av domstolen i Colombia.

 

DET VAR OCKSÅ SAMME AMBASSADÖR som tillsammans med 1:e sekreteraren ERNESTO YAMHURE spionerade på denne reporter, såväl i Sverige som ackrediterad journalist i Colombia (2000-2005). Yamhure var också politisk personlig rådgivare till de paramilitära dödsskvadronernas högste chef, Carlos Castaño som ledde AUC som styckade sina offer med motorsåg och kastade kroppsdelarna i floderna eller kremerade offren i ugnar, likt de tyska nazisterna under kriget.

Denna duo förvandlade sin ambassad, precis som den chilenska ambassaden under general Pinochets diktatur i Chile (1973-1990), till en spioncentral.

Det är samma Holmes Trujillo som var den förre presidenten Alvaro Uribes högra hand. Uribe anklagade öppet och direkt de colombianska politiska flyktingarna i Sverige och hotade att ”göra slut på dem med alla medel”. Men Uribe gick för långt, till och med för UD under ledning av den dåvarande utrikesministern Carl Bildt såg sig föranledda att sätta ner klackarna i marken för att visa vem som det är som bestämmer över svenska medborgare i Sverige. I ett fränt skriftligt svar på denne reporters frågor fördömde UD&Bildt Uribes direkta hot och sa att de colombianska flyktingarna som fått politisk asyl i Sverige skyddas av svensk lagstiftning och deras livssituation regleras inte av några andra staters lagar.


Den unge Dilan Cruz sköts ihjäl av de militariserade kravallpoliserna och rättsläkarna utfärdade ett enda utlåtande: MORD. Men Holmes Trujillo hävdade frenetiskt att det var "en falsk anklagelse"!


CARLOS HOLMES TRUJILLO var påtänkt som presidentkandidat i Uribes parti ”Centrumdemokraterna”. Men han vilar nu i stället i jorden, offer för virusets härjningar.

”Han var en `fullblods-Uribist´,”, är kommentarerna på nätet om denne man.

Han provocerade det colombianska folket förra året i september när hans ESMAD, den militariserade bestialiska kravallpolisen sköt ihjäl den unge tonåringen DILAN CRUZ, med ett skott direkt i grabbens kranie. Rättsläkarnas utlåtande och analys av Dilans kropp sammanfattades i ett ord: ”MORD”!

Det föll inte försvarsministern i smaken och anklagade rättsläkarna för att ha framfört ”en falsk anklagelse”.

Colombias högsta domstol utfärdade en order till försvarsministern att be det colombianska folket om förlåtelse för den enorma brutalitet som de väpnade styrkornas och den militariserade polisen verkställt mot de stora folkdemonstrationerna i september-november 2019, en aktion som Holmes Trujillo först vägrade att göra. Till slut fick han en dag på sig att framföra ursäkten vilket han gjorde, om än mycket krystat. Under en enda kväll/natt sköt de uniformerade ihjäl 15 demonstrerande colombianer enbart i Bogota.


Video: Alvaro Uribe: Vi måste göra slut på dem med alla medel”.



SÅ NÄR NU CARLOS HOLMES TRUJILLO hyllas av den colombianska extremhögern med Uribe och ett stort antal blodbesudlade generaler, ansvariga för de så kallade ”Falsos Positivos”, utomrättsliga avrättningar av uppskattningsvis 5000 civila, ”gerillasoldater stupade i strid med armén”, som de officiella kommunikéerna från Försvarsministeriet och militären löd, publiceras mängder av citat av denne man som en gång skötte spioneriet på Östermalmsgatan 44, ett kvarter från Humlegården i Stockholm.

 

DANIEL MENDOZA, även känd med serien ”MATARIFE” om ALVARO URIBEs kriminella bakgrund, skriver följande på sin Twitter:

”Landssorg för en mördare av ungdomar? Kopplad till nynazismen, som förvandlade militär och polis till mördarband, omgiven av grymma psykopatiska torterare?

Landssorg har den Förenade Matarifekorporationen (läs Uribe) utlyst. En av deras ledare har dött”!

Dick Emanuelsson



 



Läs mer:

 

Tisdag 19 januari 2021

Den colombianska ambassadens spionage i Sverige och en hemlig politisk polis i Colombia mot en svensk reporter

https://colombiaidag.blogspot.com/2021_01_19_archive.html#4978496461921313752