tisdag 24 september 2019

Människorättsadvokat vägrad inta sin flygstol till en session i den Interamerikanska Domstolen i USA som ska behandla den colombianska fredsprocessen!

Advokat DIEGO MARTINEZ, portad när han skulle gå ombord.
Internationell Terrorism Made in USA. Trump räds att sabotaget mot Fredsavtalet i Colombia offentliggörs.




Människorättsadvokat vägrad inta sin flygstol till en session i den Interamerikanska Domstolen i USA som ska behandla den colombianska fredsprocessen!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-09-24 / Den paranoida Folkmordskvintetten i Vita Huset förbjöd i dag advokat DIEGO MARTINEZ att flyga till USA för att delta i en session i den Interamerikanska Domstolen. Den skulle diskutera processen med inlemmandet av de före detta gerillasoldaterna i FARC. I förra veckan fattade samma herrar i Vita Huset att den kubanska ambassadens diplomater i USA bara får röra sig på Manhattan. Alla andra platser är förbjudna.

Martinez som är advokat och tillhör ledningen för den Permanenta Kommissionen för de Mänskliga Rättigheterna i Colombia var också anlitad som juridisk rådgivare till FARC under fredsförhandlingarna.

Enligt denne hade han biljett och visum utfärdat av USA-ambassaden i Bogota och när han skulle gå ombord planet i dag kom två representanter för State Departement som uppgav att han inte kunde flyga till USA.

Också den folkvalde guvernören för länet Nariño i södra Colombia, Camilo Romero vägrades igår måndag att flyga till New York.

Det påminner mig om när jag var reporter i Colombia (2000-20005) och i juli 2005 skulle ersätta kollegor på den dåtida legendariska autentiska Norrskensflamman som skulle ha en förtjänstfull semestermånad.
Planet från Bogota landade i Miami för byte till British Airways och en säkerhetspolis tog mig vid sidan av och bad mig öppna min lilla resväska som gick som handbagage. Väskan öppnades och den civile säkerhetsagenten förde en rundliknande kartong över innehållet i väskan och jag frågade om det var en sensor för att spåra droger och hon svarade kallt: ”Nej, explosiva ämnen”.

Jag hade svårt att hålla mig för skratt men bakgrunden är för förmodligen det reportage jag gjorde på gerillaområde två månader innan.

Så intimt arbetar de olika underrättelsetjänsterna. Därför tar jag aldrig en flight som går om bara några minuter över USA:s territoriella luftrum. ”Biffarna från ambassaden” kanske står där när du ska checka in och bara säger, utan att ge några som helst förklaringar:
”DU ÄR INTE VÄLKOMMEN TILL USA”!

I Colombia mördas advokater som människorättsadvokaten Diego Martinez. Hittills har över 700 civila ledare från folkrörelsen och 150 f.d. gerillasoldater i Farc mördats.
USA:s Plan Colombia var en krigsplan, inte för att skapa fred eller eliminera kokaplantor. I dag är det dubbelt så stor areal som har kokabuskplantor.