lördag 26 december 2020

 



COLOMBIA-USA och “GUDS MAGNATER”

MARÍA LUISA PIRAQUIVE de MORENO från la Iglesia de Dios Ministerial de Jesucristo Internacional, översatt ungefär till Guds-Ministeriet av Jesus Kristus´ International innehar titeln Pastor. Den mäktiga colombianska damen äger ett hus i Miami värderat till 1,8 miljoner dollar. Hon har också tillräckligt med kapital för att ge sina tre barn hus i samma stad vardera ett hus värda mellan 310.000 och 1,3 miljoner dollar.

Hon är en ”GUDS MAGNAT”, säger hennes baktalare som fördömer denna miljardärska och manipulatör och anklagar henne för att bestjäla sina församlingsbor via uttaget av den så kallade ”DIEZMO”, det vill säga en gammal biblisk skatt där tio procent av överskottet av jordbruksproduktionen. Här i Centralamerika tar de evangeliska pastorerna i stället ut en löneskatt på tio procent.

Jag blev förvånad över att hitta henne i Sverige under namnet ”GUDS KYRKA” [2], där hon ger en gudstjänst med on-lineöversättning via YouTube [3], säkert från självaste Miami, centrum för den högerpolitiska kloaken i världen.

Samma magnat förfogar över ”92 vapen och bepansrade bilar som de använder och som tillhör Libertadora de Seguridad Ltda., ett sofistikerat övervakningsföretag som pastor María Luisa Piraquive de Moreno är grundare av och är majoritetsägare”, enligt dagstidningen El Tiempo. Den tillägger att samma dam, ”utsänd av Gud”, som dessa hycklare brukar presentera sig, säger att familjen Piraquive också återfinns i åtta företag inom områden som fastigheter, flygplatser, medier och till och med biltvätt. [1].

Och för att kröna sitt ”Imperium i den Sjunde Himlen” äger PIRAQUIVE-familjen också MIRA-partiet, ett högerextremt colombianskt parti. Vad skulle det annars kunna vara?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa

[110 % ateist].


[1] Los millonarios negocios de los Piraquive en Estados Unido 

https://www.eltiempo.com/archivo/documento/CMS-13388309

[2] La iglesia de Dios “GUDS KYRKA”

https://idmji.org/sv/

[3] Att studera i skrifterna - Syster María Luisa Piraquive (A estudiar los escritos) 

https://youtu.be/ptXlXzTcQjQ